2011 m. gegužės 17 d., antradienis

Medžiaga iš: http://www.valstietis.lt/ezwebin/print/?node=236104

Valdžia rėžia dešimtadalį pensijos, plėšikai – atima visą
Mažų miestelių ir kaimų gyventojų saugumu beveik niekas nesirūpina. www.blogas.lt nuotr.
Kol koalicinė vyriausybė būsimą pensininkų nustekenimą bando įvynioti į nekonstitucinių įstatymų vatą, nusikaltėliai iki paskutinio siūlo galo apiplėštus senelius negailestingai nužudo. Ignalinos rajono apylinkės teismas leido suimti Mielagėnų seniūnijos Bernotų kaimo gyventoją Nerijų Bogomolską (25 m.), kuris įtariamas pensininko Vlado Šunevičiaus (65 m.) nužudymu.

Praėjusio sekmadienio vakare V. Šunevičius mirė Ignalinos ligoninėje, atvežtas iš savo namų. Įtariama, jog nei šeimos, nei artimųjų neturėjusį vienišių išvakarėse žiauriai sumušė ir paliko be pagalbos gyvybei pavojingos būklės su grupele jaunuolių į jo namus įsiveržęs niekur nedirbantis, nesimokantis, bet su sugyventine mažą vaiką auginantis N. Bogomolskis. Atrodo, jog įsibrovėliams rūpėjo ką tik V. Šunevičiaus gauta pensija, tačiau šį kartą pinigų jie negavo.

Surado kaimynas

Aiškėja, jog tylus ir niekieno užtarimo nesulaukęs pensininkas buvo apiplėštas jau ne vieną kartą, tačiau niekam nesiskųsdavo. Dažniausiai užpuolikai pasiimdavo visą pensiją, todėl jokių kitų pajamų neturintis vyriškis visą mėnesį turėdavo verstis pusbadžiu. Bandydamas apsisaugoti nuo badmiriavimo, Vladas šį kartą dalį gautų pinigų tuoj pat išleido maistui, o kitus – pasidėjo pas žmones, su kuriais dėl to buvo susitaręs jau anksčiau. Užpuolikai, sužinoję, jog grobio šį kartą nebus, savo auką daužė itin negailestingai...

Apie šį išpuolį teisėsaugininkai būtų sužinoję gerokai vėliau, jei ne pas V. Šunevičių apsilankęs netikėtas svečias. Kadaise Bernotuose gyvenęs Lionginas Gulbinas čia tebeturėjo namą, atvykęs pasidomėti savo nuosavybės būkle, visuomet aplankydavo buvusį kaimyną. Radęs V. Šunevičių leisgyvį gulintį lovoje, Lionginas ėmė jį klausinėti, kas gi nutiko. Kad ir labai nenoromis, Vladas pasipasakojo apie savo bėdas, įvardijo skriaudikus. Tuoj pat iškviesta greitoji pagalba sumuštąjį nugabeno į ligoninę, tačiau jau buvo per vėlu.
Tarp kitų pensininko nurodytų įtariamųjų buvo sulaikytas ir vienas neseniai pilnametystės sulaukęs Alantos žemės ūkio mokyklos moksleivis, tačiau vėliau ikiteisminis tyrimas jo atžvilgiu buvo nutrauktas. Į policijos akiratį pateko ir keli aršūs vietos nepilnamečiai, tačiau jokie įtarimai jiems, bent jau kol kas, nepareikšti.

Komentarų nėra: