2011 m. gegužės 5 d., ketvirtadienis

Audronė Filipavičienė Mamyčių diena Bernotuose










Saulėtas gegužės rytas. Gamta bunda, darbas darbą veja. Bernotuose vyksta didelis sujudimas. Kaimynės, Stasė ir Angelė, negali namuose išsėdėti prie keptuvės. Skuba viena pas kitą, pusiaukelėje susitinka, prisėda ant suoliuko, pasakoja viena kitai ką matė pakeliui, ką girdėjo...Joms beplepant Bernotų vaikai į darželį pradeda rinktis, o juk Angelės vyras be spirgučių prie blynų- ne darbininkas. Nutarusios susitikti vėliau, išskuba kiekviena į savo namus.
Darželyje taip pat neramu: auklėtoja ruošiasi velykėlėms, o vaikams norisi padaryti staigmeną savo mamytėms Motinos dienos proga. Juk kiekvieno mamytė verta staigmenos: vienų kepa skanius tortus, kitų priaugina pilną šiltnamį daržovių...
Auklėtoja ramina vaikus, mano kad mamytės džiaugsis pamačiusios viską, ką jie visus metus veikė darželyje. Juk viską sudėjus, gausis nebloga programa. Iš mažylių lūpų liejosi patys gražiausi žodžiai skirti mamytėms, gražiausios dainos ir šokiai, bei nesuvaidintos emocijos.
Kad ir kur dirbtum, bibliotekoje ar kultūros namuose, vienas negalėtum nieko padaryti, jei ne aktyvūs kaimo žmonės, šiuo atveju-vaikai. Daug savo laisvalaikio paaukoję, kad galėtų nudžiuginti ne tik mamytes, bet ir visus susirinkusius. Daug teksto išmokę atmintinai, vakarais puošę sceną, gaminę puokšteles visoms mamoms, dovanėles savosioms. Ačiū vaikai, su jumis tikrai smagu dirbti, pasisemiu energijos ir noro daryti daugiau.
Dirbu bibliotekoje ir kultūros namuose, kai kada sunku atskirti, kuris renginukas kaip kultūros namų darbuotojos, kuris, kaip bibliotekininkės. Manau, kad nėra tai labai svarbu, juk abiem atvėjais-kultūra. Taip sutapo, kad Motinos diena buvo tada, kai visoje Lietuvoje vyko renginiai skirti Nacionalinei bibliotekų savaitei. Be bibliotekos knygų ar teikiamų interneto paslaugų, šiais laikais tiesiog neįsivaizduojama kaip dirbti bet kokį darbą. Jei ne knygose, tai internete viskas slypi, tik sugebėk susirasti ir pasinaudoti.
--
Audronė Filipavičienė

Komentarų nėra: