2010 m. lapkričio 2 d., antradienis

Audronė Filipavičienė medžiaga iš www.ignalinietis.lt

Mielagėnuose pasveikinta šimtametė (0) 2010 Lapkričio 2 d. 10:53, www.ignalinietis.lt
Spausdinti Spalio 29 d. Mielagėnų palaimintojo Jurgio Matulaičio senelių globos namuose pasveikinta 100-ojo jubiliejaus sulaukusi šių namų gyventoja Zuzana Čapska.

Kol į salę rinkosi sveikintojai, globos namų gyventojai, pati jubiliatė, šimtametė Zuzana labai oriai sėdėjo gražioje kėdėje. Sėdėjo tarsi sustingusi, nesidairydama, suprasdama šio momento iškilmingumą ir svarbą. Kaip pasakojo globos namų darbuotojos, šventės senolė labai laukusi, o tą dieną itin džiaugėsi, nepamiršo pasižiūrėti į veidrodį ir vis kartojo: „šimtas metų...“ Tikrai nepaprasta diena. Iš Švenčionių rajono, Davaisių kaimo kilusios Zuzanos Čapskos pasveikinti susirinko būrys žmonių: savivaldybės, seniūnijos, SODROS, Mielagėnų bendruomenės atstovų. Buvo pakviestas
bažnyčios choras.

Pasak klebono Marijono Savicko, Zuzana – pamaldumo ir taikingumo pavyzdys. Bažnyčioje ją pamatysi ir anksti ryte, ir vėlai vakare. Senolė nėra su niekuo susibarusi, dėl nieko nesiskundžia ir apie nieką blogo žodžio nepasako. Klebonas Zuzanai dovanojo šiltus batus, „kad sėkmingai keliautų į antrą šimtmetį“.

Jubiliatę sveikino rajono mero pavaduotojas Henrikas Šiaudinis, Socialinės paramos ir kaimo reikalų skyriaus darbuotoja Irena Matešienė, taip pat Mielagėnų seniūnė Milda Bielinienė, kaimo bendruomenės pirmininkė Valė Švarcienė. „Šiuose namuose tikrai labai geros sąlygos seneliams gyventi, jei tokio garbingo amžiaus jie sulaukia“, - sakė mero pavaduotojas. Šimtametei linkėta sveikatos, Dievo palaimos, malonių dienų.

Savo ilgamečių klientų niekada neužmiršta ir Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Ignalinos skyriaus vadovas Jonas Urbanavičius. Iš Jonavos atvyko ir artima giminaitė, Zuzanos dukterėčia Marytė Aitukienė. Ji perskaitė savo tetai skirtas eiles, visiems dėkojo už rūpestį ir gražią šventę.

Kol kas senolei nestinga sveikatos, ji guvi, aktyvi, tik klausa jau nekokia. Matyt, ir visų jai pasakytų sveikinimų neišgirdo, tačiau nujautė, kad geri ir gražūs jai buvo skirti, todėl visiems be perstojo dėkojo. Bažnyčios choristai jos garbei giedojo giesmes, vėliau visi svečiai – „Ilgiausių metų...“ Šiais metais 100-ojo jubiliejaus laukia dar du Ignalinos rajono gyventojai.

parengė Lina Kovalevskienė

Komentarų nėra: